Хотели в Девин
 

Магията наречена Родопи

"Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш – ала трябва да имаш сърце на орел. Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със затворени очи, в себе си."

Антон Дончев
"Време разделно"

Родопите – планината на Орфей.

Вашата почивка сред оазис на чиста и дива природа.
Родопите са като море от преливащи тъмнозелени хълмове. Дори само за миг да се полюбувате на красивата панорама и вдъхнете кристално чистия въздух, вие за винаги ще се влюбите в лиричните и магнетични Родопи.

Ако обичате духа на отминали времена, то Родопите са идеалното място за Вас. През хилядолетната история на планината по живописните й пътеки са отеквали стъпките на траки, славяни, прабългари, гърци, римляни. Затова са и толкова многобройни легендите, свързани с историята на Родопите.

Красотата на Родопите е неповторима, казват древните мъдреци и досега никой не е успял да опровергае тази на пръв поглед банална сентенция. Те са най-голямата част от Македоно-Тракийския масив.

 Македоно-Тракийския масив

Според индийските школи по медитация Родопите са една от седемте свещени планини на Земята и вече повече от хилядолетие в дебрите им се търси светилището на тракийския бог Дионис, откриването, на което се очаква да бъде най-значителното археологическо събитие на територията на Балканите и на Стария континент.

Не случайно Родопа планина няма аналог в България и дори в Европа. Тук природното и културното наследство съжителстват в хармония от хилядолетия. Родопите са енергичен център на Балканите. Тук са регистрирани най-много столетници. Не случайно „родопското дълголетие” е станало нарицателно , като пожелание за здраве.

Галерия

Най-ново от Блог
09.12.2012
Традиционната кухня на родопчани е вкусна, питателна и здравословна
22.11.2012
Родопски мъдрости и поуки
26.10.2011
Хубавата гайда оживява само в чиста душа
 
 
 
 
 Родопска сватба - възстановка
 
 
 
 
Фото галерия
 , Родопите
 
 
 
 
Анкета


Къде ще почивате лятото?

Total votes: 1374

 
 
 
 
Facebook страница
 
Етикети