Коприва с ориз Кръвоспиращо, диуретично, смекчаващо, антианемично...

 сладка гозба от коприва и ориз

Начин на приготвяне

Лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават в олио и малко вода. Добавя се ориза. Запържва се леко и се залива с водата. Оставя се да заври.

Измитата и нарязана коприва се добавя 5 минути преди да е готов ориза.

Чесънът се счуква или се нарязва на ситно и се прибавя и той след копривата.

След като е готово, яденето се поръсва с магданоз.

Консумира се по желание с кисело мляко.

Необходими продукти

коприва
1 ч. чаша ориз
3 ч. чаши гореща вода
1 малка глава лук
1/2 морков
олио
3-4 скилидки чесън
магданоз

Warm mineral pool and SPA center. Weekend Packages and Affordable Offers for Your Holiday in Devin...

персенк девин°
Qtime: 0.0097 s |--| Qes: 56 |--| Ptime: 0.0771 s |--| Ttime: 0.0868 s |--| Src: database