Марудниците са родопските палачинки

Хубаво е да сте подготвени, че когато си поръчате Марудници ще получите вкусни и дебели палачинки печени на традиционен родопски сач, вместо на тиган. Разликата със стандартните палачинки идва от това, че марудниците имат повече брашно, което ги прави по-пухкави. Другата особеност е, че са с кисело мляко. Определено това не е най-здравословната храна, но пък е изключително вкусна.

Продукти:

3 яйца
щипка сол
1 кофичка кисело мляко
1ч.ч. вода
1/2 ч.л. сода за хляб
300 гр. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с миксер, добавяме солта. В млякото шупваме содата и добавяме към яйцата. Накрая слагаме водата и брашното. Тестото е точно като кексовото. Загряваме тиган или сач. Слага се малко масло, но при мен нямаше нужда, в центъра на съда за печене. Щом зацвърчи, слагаме в центъра един черпак от сместа. Големината е на чаена чинийка.

Намаляме котлона на половина. Изпичаме добре и обръщаме от другата страна. Интереснот тук е, че още топли марудниците се намазват с масло и задушават в тенджера с капак, за да стоят мекички и поемат добре маслото.

Да ви е сладко!


автор на рецептата и снимка: "traianas kitchen"

Марудник

Актуални предложения - 2017

промоция
"Великден" - стая от къща цени от: 60лв./човек
промоция
"Пролетни емоции" - къща цени от: 52лв./човек
промоция
"Великден" - къща цени от: 67лв/човек
weather in Devin 10°