Боб чорба по Смилянски

Боб чорба по Смилянски

традиционно смилянският боб се използва в родопската кухня за приготвянето на сърми и пълнени…

прочети
Коприва с ориз по Родопски

Коприва с ориз

лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават…

прочети
Марудник

Марудник

хубаво е да сте подготвени, че когато си поръчате марудници ще получите вкусни и дебели палачинки…

прочети
Родопски локумки

Родопски локумки

родопски локумки, стара родопска рецепта, автентична от девин. пекат се в умерена фурна и още…

прочети
Смилянски фасул

Смилянски фасул

всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое…

прочети
Пататник

Пататник

по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще…

прочети
Овнешко с булгур

Овнешко с булгур

месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода…

прочети
Скрипалец с ориз

Скрипалец с ориз

ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.

прочети
Качамак

Качамак

във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта…

прочети
Хлебчета с брашно от лимец

Хлебчета с брашно от лимец

маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място…

прочети
Родопски мекици

Родопски мекици

бухти или ущипци от родопите

прочети
Клин

Клин

родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава…

прочети
Голеник - спанак с ориз

Голеник - спанак с ориз

спанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото. прибавя се оризът с малко…

прочети
Тикълници, Тенурки...

Тикълници, Тенурки...

замесете тесто малко по-твърдо от това за хляб. оставете го за 5-10 минути. разделете на 10…

прочети
Чеверме с мед

Чеверме с мед

агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част…

прочети
персенк девин°
Qtime: 0.0156 s |--| Qes: 113 |--| Ptime: 0.0852 s |--| Ttime: 0.1008 s |--| Src: database