От кухнята на Исмена

Вкуснотийки - сайт с рецепти за всеки ден. Кухнята на Исмена

Клин

Клин

родопската баница или така нареченият клин може да бъде с разнообразни съставки, което я отличава от обичайната баница със сирене.

Сготви
Скрипалец с ориз

Скрипалец с ориз

ще ви предложим ориз със билка скрипалец набрана от родопе. там местните я наричат плюскавец.

Сготви
Смилянски фасул

Смилянски фасул

всеки от нас е чувал за прословутия смилянски фасул. повечето от нас сме го хапвали при някое от посещенията ни в традиционните родопски механи.

Сготви
Чеверме с мед

Чеверме с мед

агнето се одира, почиства се от вътрешностите, осолява се отвън и отвътре, а коремната част се зашива.

Сготви
Пататник

Пататник

по различните краища на родопите ще ви го предложат в различна разновидност и навсякъде ще твърдят, че това е автентичния пататник.

Сготви
Хлебчета с брашно от лимец

Хлебчета с брашно от лимец

маята и захарта се разтварят в малко количество топла вода. закваската се оставя на топло място за 15-20 минути докато шупне (на повърхността се образуват…

Сготви
Качамак

Качамак

във врящата вода се слага солта и се изсипва наведнъж брашното, като в средата му с помощта на точилка се прави дупка, през която за излиза парата.

Сготви
Коприва с ориз

Коприва с ориз

лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават в олио и малко вода

Сготви
времето в Девин 10°