Коприва с ориз по Родопски

Кръвоспиращо, диуретично, антианемично...

Родопската тайна за копривата

Копривата обаче е най- ценна именно като храна. По съдържание на желязо тя гони върховете на класациите. Структурата на желязната решетка е много близо до естествената решетка на хемоглобина, затова копривата е идеалното антианемично средство. Състояние, типично за пролетта, малките деца, бременните и хората, занимаващи се с активен труд.

 сладка гозба от коприва и ориз

Начин на приготвяне

Лукът и моркова се наразват на ситно (в случая моркова ми е настърган на ренде) и се задушават в олио и малко вода. Добавя се ориза. Запържва се леко и се залива с водата. Оставя се да заври.

Измитата и нарязана коприва се добавя 5 минути преди да е готов ориза.

Чесънът се счуква или се нарязва на ситно и се прибавя и той след копривата.

След като е готово, яденето се поръсва с магданоз.

Консумира се по желание с кисело мляко.

Необходими продукти

коприва
1 ч. чаша ориз
3 ч. чаши гореща вода
1 малка глава лук
1/2 морков
олио
3-4 скилидки чесън
магданоз

За резервации и допълнителна информация:
spa [девин] ismena.bg | 0884/70 79 70

Актуални предложения - 2017

промоция
"Пролетни емоции" - къща цени от: 52лв./човек
промоция
"Слънчево лято"- стая от къща цени от: 52лв./човек
промоция
"Пролетни емоции" - стая от къща цени от: 50лв./човек
времето в Девин °