Скрипалец с ориз Плюскавец

Плюскавец

Ще ви предложим ориз със билка СКРИПАЛЕЦ набрана от Родопе. Там местните я наричат ПЛЮСКАВЕЦ.

Листата на тази билка са страшно вкусни преди да цъфне и се правят супи, голеници /вид родопска баница КЛИН /, ориз и др..

Скрипалец с ориз

Начин на приготвяне

В голям тиган с капак слагаме олиото, плюскавеца, кромида, моркова, и задушаваме за 2-3 минути. Прибавяме останалите продукти разбъркваме добре и доливаме вода 1,1/2 ч.ч. къкри на слаб огън поне 5мин със затворен капак. После изключваме и оставяме на котлона да се задуши ориза.

Необходими продукти

СКРИПАЛЕЦ - плюскавец /или спанак, киселец/
2 - моркова нарязан на ситни кубчета
1 - кромид лук нарязан на ситно
олио
1 ч.ч. - ориз
чер пипер
2-3 - домата /може и консерва/
сол

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

персенк девин °
Query time: 0.0118 s (214 Queries)
Parse time: 0.1396 s
Total time: 0.1514 s
Source: database