Плюскавец

Ще ви предложим ориз със билка СКРИПАЛЕЦ набрана от Родопе. Там местните я наричат ПЛЮСКАВЕЦ.

Листата на тази билка са страшно вкусни преди да цъфне и се правят супи, голеници /вид родопска баница КЛИН /, ориз и др..

Скрипалец с ориз

Начин на приготвяне

В голям тиган с капак слагаме олиото, плюскавеца, кромида, моркова, и задушаваме за 2-3 минути. Прибавяме останалите продукти разбъркваме добре и доливаме вода 1,1/2 ч.ч. къкри на слаб огън поне 5мин със затворен капак. После изключваме и оставяме на котлона да се задуши ориза.

Необходими продукти

СКРИПАЛЕЦ - плюскавец /или спанак, киселец/
2 - моркова нарязан на ситни кубчета
1 - кромид лук нарязан на ситно
олио
1 ч.ч. - ориз
чер пипер
2-3 - домата /може и консерва/
сол

За резервации и допълнителна информация:
spa [девин] ismena.bg | 0884/70 79 70

Актуални предложения - 2017

промоция
"Пролетни емоции" - къща цени от: 52лв./човек
промоция
"Слънчево лято" - апартамент цени от: 59лв./човек
промоция
"Мартенски СПА релакс" - апартамент цени от: 50лв./човек
времето в Девин °