Овнешко с булгур Булгур е пълнозърнеста пшеница

Кулинарна рецепта от село Чокманово, Смолянско

Село Чокманово – името на селото е дадено от самите му жители – бегълци от околните селища на Родопите по време на турската власт. Те не приели чуждата религия, а турският владетел в тази част на Родопите се учудил на твърдостта и силния им дух. Нарекъл ги хора със силна вяра – „чок иман“.

Овнешко с булгур

Продукти:

овнешко месо 750 г,
краве масло 125 г (1 пакетче),
пшеничен булгур (или ориз) 250 г (1 и 1/4 чаени чаши),
сол на вкус.

Начин на приготовление:

Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода почти до омекване.

Залива се с 3 чаени чаши топла вода и се оставя да ври 10-15 минути. Прибавят се булгурът и маслото.

Ястието се отстранява от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода, покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.

За резервации и допълнителна информация:
spa [маймунка] ismena.bg | 0884 / 70 79 70

Промоционални предложения - 2017

промоция
"Слънчево лято" - апартамент цени от: 59лв./човек
промоция
"Слънчево лято" - къща цени от: 51лв./човек
промоция
"Слънчево лято"- стая от къща цени от: 52лв./човек
за вашето семейство
 
персенк девин °