Овнешко с булгур Булгур е пълнозърнеста пшеница

Кулинарна рецепта от село Чокманово, Смолянско

Село Чокманово – името на селото е дадено от самите му жители – бегълци от околните селища на Родопите по време на турската власт. Те не приели чуждата религия, а турският владетел в тази част на Родопите се учудил на твърдостта и силния им дух. Нарекъл ги хора със силна вяра – „чок иман“.

Овнешко с булгур

Продукти:

овнешко месо 750 г,
краве масло 125 г (1 пакетче),
пшеничен булгур (или ориз) 250 г (1 и 1/4 чаени чаши),
сол на вкус.

Начин на приготовление:

Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се и се задушава на тих огън с малко вода почти до омекване.

Залива се с 3 чаени чаши топла вода и се оставя да ври 10-15 минути. Прибавят се булгурът и маслото.

Ястието се отстранява от огъня, преди булгурът да е поел всичката вода, покрива се с кърпа и капак и се оставя да се задушава.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg | 0884 / 70 79 70

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

промоция
Коледа - стая от къща цени от: 63лв./човек
промоция
"SPA - ЕСЕНие" - апартамент цени от: 50лв./човек
промоция
Нова година - къща цени от: 101лв./човек
персенк девин °
Query time: 0.0112 s (248 Queries)
Parse time: 0.1914 s
Total time: 0.2025 s
Source: database