Голеник - спанак с ориз Вкусно и полезно...

Родопски поглед към спанака с ориз

Родопската кухня е многообразна и вкусна! Не пропускайте да опитате от всяко едно ястие поне по два пъти! :)

Голеник - спанак с ориз

Продукти:

0,5кг спанак
1ч.ч. ориз
2 яйца
ок.100г краве масло
сол, черен пипер, стрита мащерка

Начин на приготвяне:

Спанакът се почиства, нарязва се ситно и леко се задушава в маслото.

Прибавя се оризът с малко вода и къкри, докато оризът омекне и поеме водата.

Сместа се разбърква с яйцата и подправките и се разстила като тънка питка върху сач (може дебел тиган) или на плочата на печката.

След като се изпече от едната страна, обръща се и се допича и от другата. Поднасяме голениците топли.

Да ви е сладко!

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

персенк девин °
Query time: 0.0124 s (214 Queries)
Parse time: 0.1621 s
Total time: 0.1744 s
Source: database