Контрастен душ полезно за имунна система

Закаляване на имунната система

Общоизвестно е, че закаляването е полезно за нашата имунна система. Достатъчно е просто да постоим натопени до колене в студена вода за минута-две.

Контрастен душ

Контрастните душове в Wellness & SPA Исмена се предлага безплатно за всички гости на комплекса!

Чудесно влияе и сутрешният контрастен душ, стимулира кръвообращението. Правят се минимум шест обливания: 30 секунди с гореща вода, 10 секунди със студена. Задължително се завършва със студеното обливане.

Последното правило важи за всички, които не желаят да се разболеят в студа. Ролята на последното 10-30-секундно обливане е да се затворят капилярите на кожата и тя да се защити от изразходване на топлина.

Контрастните водни процедури са изключително полезни за хора със студени крайници. Реакцията на температурните рецептори на кожата спрямо студа влияе и на други части на тялото. Например подобрява се кръвообращението на носа и носоглътката, а това мобилизира повече защитни клетки в тези уязвими зони.

Освен това при закалените хора се наблюдават качествени изменения в имунната реактивност. При сигнал за тревога повече Т-клетки започват да отделят медиатори, а те «призовават» на бойното поле клетките килъри. Войната завършва в наша полза.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg | 0884 / 70 79 70

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

промоция
"SPA - ЕСЕНие" - стая от къща цени от: 45лв./човек
промоция
Нова година - стая от къща цени от: 101лв./човек
промоция
Нова година - къща цени от: 101лв./човек
персенк девин °
Query time: 0.0125 s (297 Queries)
Parse time: 0.2059 s
Total time: 0.2184 s
Source: database