Парна баня ефект върху кръвоснабдяването на кожата

Мекота, нежност и чистота на тялото и сетивата...

Парната баня е процедура, при която водни пари се разпръскват в затворено помещение, чиято температура може да варира от 45℃ до 55℃, а влажността е 100%. Парната баня е древна процедура използване от нашите предшественици още в далечното минало.

Парна баня

Оказва изключително добър ефект върху кръвоснабдяването на кожата, което се засилва от термичното дразнене и след провеждането й кожата изглежда подхранена и свежа. Термичното дразнене оказва положителен ефект и върху централната нервна система, а ако е в съчетание с различни ароматни масла (лавандула, мента, бор, лемонграс, див зелен лимон, джинджифил, мащерка, канела и др.) има релаксиращо или тонизиращо въздействие според използваните масла и желаните резултати.

Парната баня в Wellness & SPA Исмена се предлага безплатно за всички гости на хотела!

Топлата пара подпомага отпушването на порите и изхвърлянето на токсините от тях. След процедурата кожата много по-лесно усвоява полезните съставки на насяната козметика. Поради това е препоръчително парната баня да предшества различни козметични процедури за лице и тяло.

Топлината подпомага релаксирането на мускулите и след парна баня клиента има чувство за лекота. Подобрява се обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Дори при леки мускулни травми парната баня има лечебен ефект.

Препоръчително е антицелулитните програми също да са в съчетание с парна баня, защото се подпомага размекването и дренирането на целулита. Една от най-добрите терапии за прочистване, отпушване и възстановяване на белите дробове е билковата парна баня. Тя се постига, като към водата, която се изпарява се прибавят силно ароматични лечебни билки. Това е и форма на аромотерапия, но цялото тяло се потапя в аромата и дишането на горещите пари е по-масивно. Ако парната баня се използва главно за детоксикация, е препоръчително преди процедурата да се изпият няколко чаши горещ билков чай.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

персенк девин °
Query time: 0.0201 s (263 Queries)
Parse time: 0.2051 s
Total time: 0.2253 s
Source: database