Пещера "Родилните мъки" достига се с алпийско оборудване

Девин – пещера „Родилните мъки”

Пещера "Родилните мъки"

„Приказен Дворец”

Тръгваме отново с високопроходим джип, но този път се отправяме към местността „Кастраклий”. Пътя преминава по върховете на планинския венец ограждащ град Девин. Тук честа гледка са изскачащи от гората елени, зайци и сърни. След около час път сред девствена природа достигаме до входа на пещерата. Той е разположен на отвесен скален венец, до който достигаме с алпийско оборудване.

Още в самото начало пещератa ни предлага екстрeмно преживяване. Преодоляване на така наречената „фурна” – пълзене в двадесет метрова галерия.

След нея се озоваваме в „Римската баня” – пресъхнали синтрови езера над които се спускат няколко метрови величествени сталактити.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg | 0884 / 70 79 70

Навлизайки на вътре от всякъде ни заобикалят причудливи форми. Тук се срещат почти всички видове пещерни образувания които могат да се видят в българските пещери. Снежно бели фигури ни дават усещането, че се намираме в „Приказен Дворец”. С красотите си тази пещера съперничи на най – красивите пещери в България. След емоционалните преживявания следва пикник с местни гозби.

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

промоция
"Слънчево лято" - апартамент цени от: 65лв./човек
промоция
„Пролетни емоции” - къща цени от: 51лв./човек
промоция
„Великден” - стая от къща цени от: 71лв./човек
персенк девин °
Query time: 0.0135 s (146 Queries)
Parse time: 0.1787 s
Total time: 0.1922 s
Source: database