Цветето Исмена прекрасна мембрана

Hymenocallis

Исмена е известна още и като мембранно цвете, перуански нарцис, нилска лилия и др. Това се обуславя от устройството на цветовете й. Тичинките са съединени между себе си с мембрана, която образува второ венче или своеобразна корона.

Това цвете се нуждае от добро осветление на помещението, в което се намира, но светлината трябва да бъде разсеяна. Препоръчва се настаняване на изток, запад и юг. Нежните листа на Исмена изпаряват много влага, затова трябва да поливате растението равномерно през цялата година и по-обилно. В случай на недостатъчно поливане, листата бързо полягат, като губят свежестта си. Растението лесно се изправя, но листата не се възстановяват.

Трябва да пазите растението от преовлажняване, верният признак за това са пожълтелите долни листа. При това основните листа стават воднисти и кафяви. Вечнозелените видове не понасят добре пресаждането, затова те не трябва да се безпокоят по 3-4 години. След пресаждането листата загубват вида си. Те стават отново свежи след образуването на нови корени.

Хименокалисът се пресажда през май, в по-голям съд, в средно плътна хранителна смес, която се състои от чимовка, угнил оборски тор и пясък (2:2:1) или глинесто-градинска и листовка, компост, торф и пясък (1:1:1:1/2), рН 5,8-6. На дъното на саксията се постила добър дренаж. Луковиците се засаждат, като не се покриват напълно, а се оставя ¼ от луковицата над повърхността. Саксията не трябва да бъде толкова дълбока, колкото да е достатъчно широка.

За резервации и допълнителна информация:
spa [_@_] ismena.bg

0884 / 707 970

Мембранно цвете, перуански нарцис, нилска лилия...

Цветето Исмена

Топъл минерален басейн и SPA център. Уикенд пакети и изгодни оферти за Вашата почивка в Девин...

персенк девин °
Query time: 0.0084 s (183 Queries)
Parse time: 0.0665 s
Total time: 0.0749 s
Source: database